Hoe mogen we u helpen?

Toch op vakantie naar het buitenland? Biedt de reisverzekering dekking?

Per 1 juli openen meerdere vakantielanden weer de grenzen voor buitenlandse toeristen. Maar biedt de (doorlopende) reisverzekering ook dekking?

Landen als Spanje en Italië geven aan dat buitenlandse toeristen deze zomer toch welkom zijn. Niet alle Nederlanders zullen zich er veilig bij voelen, maar in een vol vliegtuig op vakantie gaan mag weer. Een reisverzekering afsluiten is verstandig, maar houd wel rekening met de beperkingen met betrekking tot corona.

Geldt voor jouw land nu nog code oranje? Het kan anders zijn per 1 juli.​

 

Biedt de reisverzekering dekking?

Bij een negatief reisadvies kunnen de verzekeraars besluiten om geen dekking te bieden in het land of het gebied waar het negatieve reisadvies voor geldt. Hiervoor kun je de richtlijnen van de overheid aanhouden. Deze kun je inzien op Nederlandwereldwijd.nl. Hier vul je jouw vakantieland in en je krijgt vervolgens te zien welke kleurencode voor het land geldt op dit moment. Als jouw land de kleur groen of geel heeft, biedt de reisverzekering dekking. De code oranje betekent alleen reizen als het noodzakelijk is. Voor een vakantie wordt het dus afgeraden. Bij code rood is het advies: ‘niet reizen’. Bij de codes oranje en rood biedt de reisverzekering waarschijnlijk geen dekking. Geldt voor jouw land nu nog code oranje? Het kan anders zijn per 1 juli.

Wat als je besmet raakt op vakantie?

Bij ziekte kun je jouw Nederlandse zorgverzekering inschakelen. De dekking is namelijk wereldwijd, maar het kan verstandig zijn om medische kosten in de reisverzekering mee te verzekeren. Niet in alle gevallen vergoedt de zorgverzekering de buitenlandse medische kosten namelijk voor 100 procent. Het maakt bij ziekte niet uit of het door corona komt of een andere oorzaak heeft. Dus als je corona krijgt, draagt de zorgverzekering of de reisverzekering de kosten. Terug willen vliegen omdat er weer een corona-uitbraak is in het land of gebied zal de verzekeraar niet vergoeden. In dat geval moet je in overleg met de reisorganisatie zorgen voor een oplossing.

Wat als code geel weer code oranje wordt?

Tijdens je vakantie kan blijken dat het land het coronavirus toch niet onder controle heeft. Dan ontstaat er een probleem. Je kunt verplicht zijn om langer te blijven omdat het vliegverkeer tijdelijk stil ligt. Of je moet eerder terug om te voorkomen dat je in een lockdown terecht komt. Deze kosten kun je niet claimen op je reisverzekering. De reisorganisatie heeft de taak om een oplossing te bieden, maar de verzekeraar zal het niet vergoeden. Hierdoor is het toch afreizen naar het buitenland extra risicovol. In de vakantieperiode kan er veel veranderen waardoor de veiligheid niet meer te waarborgen is.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-06-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens

Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie