Hoe mogen we u helpen?

Moet mijn auto nog steeds WA casco verzekerd blijven?

Je wilt jouw auto goed verzekeren, maar de auto kan ook te goed verzekerd zijn. Een ruime vergoeding is niet erg, maar hoge kosten wel.

Na aankoop van een auto kies je de verzekeringsvorm die het beste past op dat moment. Er zijn drie verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen. Het gaat om de volgende:

 • WA – De afkorting staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze dekking is verplicht en keert uit als je schade aanricht aan anderen. De schade aan je eigen auto kun je niet op deze verzekering claimen;
 • WA beperkt casco – Dit is een combinatie van de verplichte WA en een aantal aanvullende dekkingen. De aanvullingen zorgen voor een uitkering bij:
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Brand- en stormschade
  • Diefstal
  • Autoruitschade
 • WA Casco – Dit is de WA beperkt casco met aanvullend een uitkering bij schade aan jouw auto door bijvoorbeeld een aanrijding of door vandalisme.

 Wanneer kies je de WA casco autoverzekering?

Voor een nieuwe en een jonge auto is de WA casco autoverzekering de verstandigste keuze. Een auto van maximaal een paar jaar oud heeft een hoge waarde. Een beperktere autoverzekering afsluiten kan tot gevolg hebben dat je zelf voor hoge kosten opdraait. Stel, je auto raakt zwaar beschadigd door een stuurfoutje. Zonder deze verzekering betaal je de herstelkosten zelf. In het slechtste geval is de auto dermate zwaar beschadigd dat herstel niet meer mogelijk is. Zonder de WA casco autoverzekering is dit een zware financiële tegenvaller.

Eén van onze adviseurs kan jou een passend en persoonlijk advies geven.​

 

Kiezen voor de goedkopere WA beperkt casco

Door het ouder worden van de auto zakt de waarde van het voertuig ook. Na bijvoorbeeld zes jaar is de waarde sterk verminderd, maar voor de WA casco autoverzekering wordt voor de oudere auto nog steeds uitgegaan van de nieuwwaarde van de auto. Bij schade krijg je maximaal de dagwaarde van de auto uitgekeerd. Wanneer je moet overstappen van een WA casco naar een WA beperkt casco is moeilijk te zeggen. Eén van onze adviseurs kan jou een passend en persoonlijk advies geven.

De auto alleen verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid

De WA autoverzekering wordt vooral gekozen voor oudere auto’s met nog maar een beperkte waarde. De twee uitgebreidere verzekeringen kunnen ook voor een oudere auto, maar de premie moet wel in verhouding staan tot de uitkering die je maximaal voor je auto krijgt bij schade. Maar ook voor een oudere auto kun je overwegen om toch te gaan voor de WA beperkt casco. De premie is hoger, maar de vergoeding bij bijvoorbeeld diefstal, ruitbreuk en hagelschade maakt een groot verschil in dekking.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 17-07-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens

Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie